Parse error: syntax error, unexpected '[' in /home/www/zupa-kravarsko.com/defines.php(1) : regexp code(1) : eval()'d code on line 183
Svoje obećanje Duhu Svetome izrekli su bračni par Kolarec s. Biserka i brat Stjepan - Župa Kravarsko | Župa Uzvišenja Svetog Križa
Utorak, 17 Studeni 2015 00:00

Svoje obećanje Duhu Svetome izrekli su bračni par Kolarec s. Biserka i brat Stjepan

U nedjelju 8.studenog 2015. legionarsko obećanje dali su s. Biserka i b. Stjepan iz prezidija Kraljica apostola u Kravarskom, ispred cijele zajednice i ponosne njihove djece.

Na sastanak u ozračju molitve i zajedništva, uz domaće legionare i legionare iz Petrinje i susjednog nam Dubranca, pridružili su se ponovno veseli najmlađi članovi prezidija, zatim članovi molitvene zajednice Sveti Križa iz župe, te njihov župnik Ivan. Nakon nekoliko mjeseci članstva i probe u Legiji, odvažno 'Da' rekli su Duhu Svetomu.

Nakon obećanja čuo se radostan pljesak i vidio se osmjeh na licima zajedništva. Potom je blagoslov udijelio velečasni Ivan, a ujedno je izrekao i kratak allocutio u kojem je rekao nekoliko riječi o važnosti Marije, navezano sa nedjeljnim Evanđeljem i koliko znači molitva u obitelji. 

B. Vlado Sučec je na kraju sastanka čestitao bračnom paru Kolarec te istaknuo kako je njihovo obećanje dobitak za Marijinu legiju i za župu u Kravaskom. Pohvalio je rad mladog prezidija te dodao kako nije kroz sve godine legionarskog rada vidio prezidij koji je tako brzo savladao način funkcioniranja Marijine legije.

Nakon sastanka uslijedilo je druženje uz pjesmu i okrjepu s ukusnim pecivima, tortom, kolačima i sokovima. Gitare su svirali b.Mario iz Dragonošca i b.Igor iz Petrinje.