Parse error: syntax error, unexpected '[' in /home/www/zupa-kravarsko.com/defines.php(1) : regexp code(1) : eval()'d code on line 183
Proslava Svetog Nikole Tavelića - Župa Kravarsko | Župa Uzvišenja Svetog Križa
Utorak, 17 Studeni 2015 00:00

Proslava Svetog Nikole Tavelića

U nedjelju 15. studenog, vjernici župe Kravarsko na svečani način proslavili su blagdan prvog hrvatskog sveca, svetog Nikole Tavelića.

 Svetu misu u 11.00 sati u župnoj crkvi Uzvišenja svetog Križa, predvodio je župnik na Rebru i dušobrižnik u bolnici Rebro, a također svima nama dragi naš bivši kapelan, vlč. Zdenko Perija uz koncelebraciju vlč. Željka Jurkovića iz susjedne župe, BDM u Pokupskom, i našim domaćim župnikom.

Velečasni Perija  podsjetio nas je u propovjedi da je proglašenje svetim Nikole Tavelića 1970. godine bio veliki događaj za našu Domovinsku crkvu, jer je dobila svog prvog  hrvatskog  sveca i zaštitnika. Sveti Nikola Tavelić podnio je mučeničku smrt jer je naviještao istinu o Spasitelju svijeta. Zato  i nama danas može biti veliki uzor da svoju vjeru živimo i životom svjedočimo Ono u što vjerujemo. Bez obzira na okolnosti, također da  imamo jakosti i hrabrosti živjeti po zakonu Gospodnjem, uzeti svoj križ i nositi ga jer križ vodi onome u što vjerujemo, Uskrsnuću i vječnom životu. 

 

Misno slavlje uzveličao je  naš župni zbor uz pratnju orguljaša Josipa Kolarca.