Parse error: syntax error, unexpected '[' in /home/www/zupa-kravarsko.com/defines.php(1) : regexp code(1) : eval()'d code on line 183
Caritas na djelu - Župa Kravarsko | Župa Uzvišenja Svetog Križa
Subota, 02 Siječanj 2016 00:00

Caritas na djelu

Došašće je vrijeme u kojem se pojedinac priprema za dolazak Božića, Isusovog rođenja. Priprema u ovom kontekstu ne označava materijalno nego duhovno. Promišljanje o svojim djelima i postupcima. Razmišljanje o načinu na koji možemo postati bolje osobe kako prema sebi tako i prema drugima.

U našoj Župi već dvije godine djeluje Caritas koji postoji samo zbog nesebičnih ljudi. Tako je tijekom došašća provedena akcija prikupljanja živežnih namirnica za one koji su najugroženiji. Namirnice i higijenske potrepštine volonteri Caritasa podijelili su obiteljima i samcima kojima je to najpotrebnije. Još jednom je nesebičnost župljana koji su darovali potrepštine urodila divnom gestom podrškom akcije. Još jednom nitko nije bio zaboravljen. Hvala svima koji su odvojili od sebe i podržali akciju Caritasa.

Kako malo može biti puno, pokazali su sami korisnici. Ugodnim razgovorom i druženjem u kojem nije nedostajalo lijepih riječi i želja za sve ljude koji su im pomogli oplemenili su vrijeme volontera koji su im donosili pakete. Može li Božić biti ljepši? Neka nam svaki dan obiluje djelima nesebičnih davanja i duhovne punine.