Parse error: syntax error, unexpected '[' in /home/www/zupa-kravarsko.com/defines.php(1) : regexp code(1) : eval()'d code on line 183
Župno klanjanje povodom Velike Devetnice Milosrđa - Župa Kravarsko | Župa Uzvišenja Svetog Križa
Srijeda, 24 Veljača 2016 12:30

Župno klanjanje povodom Velike Devetnice Milosrđa

Dana 22.veljače 2016. godine, nakon euharistije u našoj župnoj crkvi Uzvišenja Svetog Križa, održalo se župno klanjanje povodom Velike Devetnice Milosrđa.

 

 Po završetku misnog slavlja, održalo se klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom uz razmatranje ulomka iz dnevnika Sv. Faustine. Ono što je na poseban način bilo istaknuto kako se upravo na ovaj dan obilježava 85.obljetnica objave slike Božjeg milosrđa svetoj Faustini Kowalskoj, a po njoj i čitavome svijetu. Upravo 21.veljače 1931.godine u Plocku objavio se sestri Faustini i zatražio od nje da se naslika slika s natpisom:Isuse, uzdam se u Tebe. Okupio se veliki broj župljana, što je sam znak da ljudi drže do ove pobožnosti, a isto tako i do samog klanjanja pred Presvetim, što ljudima jako puno znači. Klanjanje su, kao i misno slavlje, uveličali svojim pjevanjem po prvi puta zbor mladih župe, pod vodstvom Ivana Zlodija.