Parse error: syntax error, unexpected '[' in /home/www/zupa-kravarsko.com/defines.php(1) : regexp code(1) : eval()'d code on line 183
Dobra djela milosrđa - Župa Kravarsko | Župa Uzvišenja Svetog Križa
Utorak, 22 Ožujak 2016 22:19

Dobra djela milosrđa

U ponedjeljak 21. ožujka volonteri našeg župnog Caritasa počeli su pakirati pakete i obilaziti korisnike kojih je s vremenom sve više. Ali je i sve više dobrih ljudi koji su kroz korizmu donosili prehrambene proizvode i higijenske potrepštine tako da na Uskrs nitko ne bude gladan i ni jedan stol prazan. U našoj župi brojne su obitelji s djecom a i samci kojima je potrebna pomoć. Iz tog je razloga naš velečasni Ivan pokrenuo osnivanje Caritasa. Kako bi Caritas mogao djelovati pomažu župljani. Mnoge  obitelji izdvajaju koliko mogu.  Najmlađi, učenici u školi, izrađuju predmete koji se prodaju na sajmu i na taj način uče solidarnosti s najpotrebitijima. 

Za volontere, osim materijalne pomoći, najljepše je vrijeme provedeno s korisnicima i time je darivanje obostrano. Obogaćuje ih svaki susret s mališanima, starcima, samcima koji se vesele svakome tko će doći provesti malo vremena s njima bez ikakvih poklona.

 

Dragi župljani hvala vam što u ovoj godini milosrđa iskazujete svoju humanost i solidarnost s ljudima u potrebi. Sretan i blagoslovljen Uskrs svima!