Parse error: syntax error, unexpected '[' in /home/www/zupa-kravarsko.com/defines.php(1) : regexp code(1) : eval()'d code on line 183
Dan posvete župne crkve - Župa Kravarsko | Župa Uzvišenja Svetog Križa
Petak, 08 Travanj 2016 17:13

Dan posvete župne crkve

Na drugu Vazmenu ili Bijelu nedjelju 03.travnja u našoj župi slavi se posveta župne crkve. Kao i svake godine toga dana zajedno s nama dolaze slaviti iseljenici iz općine Kravarsko. Kako je bila i nedjelja Božanskog Milosrđa, župnik je na početku, a kasnije se navezao i u samoj propovijedi da je za vjernike ovaj dan dvostruko slavlje, a za nas župljane trostruko. Prije svega bilo je spomenuto naziv Bijela nedjelja kako je dobila, zatim dan Posvete što to znači za nas župljane i na kraju sama godina i dan slavlja Božanskog Milosrđa. Okupio se lijepi broj vjernika na središnje misno slavlje u 11 sati. Po završetku uz župnikov pozdrav, sve nazočne pozdravio je i gospodin Ivica Kolarec, predsjednik zavičajnog društva „Kravarske gorice“.

 

Misno slavlje uzveličao je župni zbor, a nakon završnog blagoslova krenuli smo svi zajedno na središnje mjesto našega groblja, gdje je bio blagoslov.