Parse error: syntax error, unexpected '[' in /home/www/zupa-kravarsko.com/defines.php(1) : regexp code(1) : eval()'d code on line 183
Župno klanjanje i proba zbora - Župa Kravarsko | Župa Uzvišenja Svetog Križa
Ponedjeljak, 25 Travanj 2016 18:09

Župno klanjanje i proba zbora

Kao i svakog mjeseca i ovoga smo se okupili u našoj župnoj crkvi na klanjanju povodom velike devetnice Božanskog Milosrđa. U petak 22.travnja započeli smo slavljem svete Mise, a nakon Euharistijskog slavlja, ostali smo sabrani ispred izloženog Presvetog sakramenta. Razmatranje je bilo na temu duhovnih zvanja, potaknuti riječima iz dnevnika našeg najmlađem blaženika Miroslava Bulešića. Prije samog završnog blagoslova iznosili smo svoje osobne nakane, a ponajviše za naše sadašnje svećenike i buduća duhovna zvanja. Sve nakane prikazali smo u molitvi krunice Božanskome.

 

Župni zbor dobio je novoga orguljaša, tako da se sada svakoga petka okupljamo u našoj crkvi na probama. I ovoga petka bilo je vedro i raspjevano uz nove melodije koje smo učili. Pozivamo župljane i ovim putem neka se uključe u župni zbor i svojim glasom neka slave Boga. Ovih nama katolicima najsvetijih dana uoči Uskrsa i sam Uskrs osjetili smo što znači kada župa nema orguljaša i svakom vjerniku bila je s jedne strane praznina. Tako da župljani odazovimo se i svoje talente koje smo dobili od Boga iskoristimo. Nikada na svoju slavu nego Njemu. Zapamtimo, tko pjeva, dvostruko moli!