Parse error: syntax error, unexpected '[' in /home/www/zupa-kravarsko.com/defines.php(1) : regexp code(1) : eval()'d code on line 183
Proslava sv. Josipa Radnika u Pustikama - Župa Kravarsko | Župa Uzvišenja Svetog Križa
Srijeda, 04 Svibanj 2016 12:33

Proslava sv. Josipa Radnika u Pustikama

U nedjelju 01.svibnja 2016., nakon jutarnje mise u župnoj crkvi, krenulo se veselo na slavlje sv. Josipa radnika u zaseok Pustike. Obzirom da nas je toga dana kupala kiša od samoga jutra bilo je pitanje koliko će se vjernika okupiti na slavlje Euharistije. Ubrzo kako smo se približavali malenoj kapeli koja se nalazi na samome raskrižju cesta koja vode prema Pustikama i Barbarićima Kravarskim, moglo se vidjeti veliki broj vjernika. Misu je predvodio naš domaći župnik, koji je na početku sve pozdravio kao štovatelje sv. Josipa, a zatim čestitao dan radnicima. U propovijedi prije svega nadovezao se na prošlu nedjelju gdje nam je Isus jasno svima rekao, kako će se znati da smo Njegovi, upravo po ljubavi, prihvaćanju i praštanju. Upravo takav je bio i sveti Josip, koji je prije svega prihvatio ono što je Bog tražio od njega, a zatim pun ljubavi vršio svoje poslanje i na kraju praštao ponizno svakome. Bio je marljivi radnik, samozatajan, ali pun ljubavi i uvijek je tražio prije posla i nakon Božji blagoslov.

Župni zbor je svojim pjevanjem uzveličao slavlje, a ljudi iz Pustika kao i svake godine potrudili su se ljude zadržati i oko domaćinskog stola uz čašicu dobre kapljice.