Parse error: syntax error, unexpected '[' in /home/www/zupa-kravarsko.com/defines.php(1) : regexp code(1) : eval()'d code on line 183
Sveta Potvrda u župi - Župa Kravarsko | Župa Uzvišenja Svetog Križa
Petak, 06 Svibanj 2016 16:49

Sveta Potvrda u župi

U subotu, 30.travnja u župnoj crkvi Uzvišenja sv. Križa, Kravarsko radost silaska Duha Svetoga ove godine doživjelo je šezdeset i dvoje krizmanika. Za ovu svečanost i punopravnost prošli su kroz nekoliko mjeseci župne kateheze. Kao što i sami pričaju bilo je to posebno vrijeme za njih jer ozbiljnije su se pripremali i shvaćali vjeru kroz to vrijeme.

Nakon svečanog ulaska u procesiji  svečano koncelebrirano misno slavlje predvodio je krizmatelj, biskupov delegat kanonik preč. Tugomil Radiček, a koncelebrirali su preč. Stjepan Bradica župnik iz Lasinje,vlč. Stjepan Račić, vlč. Josip Jerković, župnik u Dubrancu, te domaći župnik.

Na početku misnog slavlja dvoje krizmanika je pozdravilo krizmatelja i buketom cvijeća zaželjelo mu dobrodošlicu, a krizmatelj je u uvodnom dijelu uputio riječ pozdrava krizmanicima, njihovim roditeljima, kumovima te ostalim okupljenim vjernicima.

U svojoj homiliji krizmatelj se obratio krizmanicima. Napomenuo im je da moraju biti sretni što primaju pečat dara Duha Svetoga, ali i da ga moraju ozbiljnije prihvatiti. Primanjem pečata Duha Svetoga potvrđuju se kao pripadnici Crkve. Na poseban način istaknuo je kako ovo misno slavlje prikazuje za njih. Danas nije moderno ići u crkvu, na misu, ali jedino Bog nam može dati radost i jedino nas On može u potpunosti ispuniti. Nadalje im je rekao kako bi volio da ih ovaj sakramenat po djelovanju Duha Svetoga, održi u vjeri, prosvjetljuje im put da budu dostojni svjedoci Kristove vjere.

Na kraju misnog slavlja zahvalnu riječ je imala krizmanica, a župnik je pozdravio sve prisutne napose braću svećenike, zahvalio je krizmatelju i čestitao krizmanicima uz riječi kako se nada da ovo nije rastanak, već samo jedan lijepi početak zajedničkog djelovanja na području vjere i župne zajednica.