Parse error: syntax error, unexpected '[' in /home/www/zupa-kravarsko.com/defines.php(1) : regexp code(1) : eval()'d code on line 183
Pohod sestara Kćeri Milosrđa našoj župi - Župa Kravarsko | Župa Uzvišenja Svetog Križa
Četvrtak, 02 Lipanj 2016 16:50

Pohod sestara Kćeri Milosrđa našoj župi

U nedjelju 29.svibnja na Misama bile su prisutne gošće sestre Kćeri Milosrđa, koje su nam došle približiti lik i djelo bl. Marije Propetog Isusa Petković. Ova blaženica rođena je 10.prosinca 1892. godine u Blatu na otoku Korčuli, u kojem je 1920. god. utemeljila izvorno hrvatsku franjevačku Družbu Kćeri Milosrđa. Bl. Marija nošena snažnom vjerom i dubokim pouzdanjem u Boga upustila se u naviještanje vjere i svjedočenje Božanske ljubavi djelima milosrđa siromašnoj i napuštenoj djeci, bolesnicima i starijima, kako u svojoj domovini tako i susjednim zemljama te u misijskom radu u zemljama Južne i Sjeverne Amerike.

Umrla je na glasu svetosti 09.srpnja 1966. god. u Rimu, odakle su njezini zemni ostaci 21.studenoga 1998. preneseni u Blato. Sveti zbor za proglašenje svetih donio je 05.srpnja 2002. Odluku o junačkim krepostima, a u prosincu iste godine Odluku o priznatom čudu. Ivan Pava II. proglasio ju je blaženom 06.lipnja 2003. u Dubrovniku.

 

Na kraju Mise imali smo prilike podržati njihov rad i brigu prema siromašnima, ponajviše mladim ljudima u školovanju, kupnjom od nekih suvenira.