Parse error: syntax error, unexpected '[' in /home/www/zupa-kravarsko.com/defines.php(1) : regexp code(1) : eval()'d code on line 183
Slavlje Presvetog Srca Isusova u Gornjem Vukojevcu - Župa Kravarsko | Župa Uzvišenja Svetog Križa
Utorak, 07 Lipanj 2016 16:41

Slavlje Presvetog Srca Isusova u Gornjem Vukojevcu

U petak 03.lipnja okupili smo se u Gornjem Vukojevcu,  jednom od mnogobrojnih sela naše župe na Misno slavlje Presvetog Srca Isusova. Misno slavlje predvodio je domaći župnik. U propovijedi je bilo posebno istaknuto „Srce“, ako gledamo na organ, tada vidimo da radi za druge organe, nikako ne za sebe, daje se drugima. Isto tako to Srce koje smo mi slavili počelo je kucati za sve nas. Upravo nas Srce Isusovo uči kako trebamo mi postupati jedni prema drugima, kako se odnositi. Napose u ovim vremenima kojima se nalazimo kada čovjek sve manje ima ljubavi prema drugom čovjeku i kada nema jedinstva. Zaraženo srce je najopasnije srce i zato moramo paziti čime se mi ljudi, a pogotovo vjernici hranimo i u čemu nalazimo utjehu i spas. Upravo nam je Isus Krist najveći primjer kako bismo trebali živjeti i kako hrabro ponijeti život križ ovozemaljskom domovinom prema vječnom kraljevstvu.

 

Kao i svake godine okupio se veliki broj štovatelja Presvetog Srca Isusova, a ljubazni domaćini nakon Euharistijskog druženja, pozvali su sve prisutne na zajedničko druženje u društveni doma. Misno slavlje uveličao je pjevanjem župni zbor.