Parse error: syntax error, unexpected '[' in /home/www/zupa-kravarsko.com/defines.php(1) : regexp code(1) : eval()'d code on line 183
Bezgrešno Srce Marijino u Ključić Brdu - Župa Kravarsko | Župa Uzvišenja Svetog Križa
Srijeda, 08 Lipanj 2016 17:47

Bezgrešno Srce Marijino u Ključić Brdu

U nedjelju 05.lipnja okupili smo se u Ključić Brdu na slavlju Bezgrešnog Srca Marijina. Obzirom da je u subotu bilo slavlje našega zaštitnika biskupije Svetog Kvirina, gdje smo kao župa bili prisutni u bazilici Kvirina u Sisku, Srce Marijino slavili smo u nedjelju.

Misno slavlje predvodio je domaći župnik. Uz predivno vrijeme i krajolik okupio se veliki broj štovatelja Srca Marijina iz cijele župe i susjednih mjesta.  U propovijedi je bilo ono što su nam te devete nedjelje kroz godinu stavila liturgijska čitanja na promišljanje. Kako je istaknuo župnik „U životu čovjeka ima trenutaka kada s lica nestane smijeha, a u očima su suze. To su trenuci kad smrt ulazi u naš život, u našu sudbinu, kad nam otima dragu osobu. O ovoj stvarnosti, stvarnosti suočavanja s ljudskom boli i sa smrću, i to u jednom od svojih najgorih oblika kao što je smrt vlastitog djeteta, govore nam i današnja liturgijska čitanja. Upravo ta velika žena čije Srce štujemo osjetila je tu bol i patnju. Ona čije je Srce nosilo, rodilo i odgojilo našega Spasitelja. Kod mnogih vjernika postoji veliki problem, a to je da u trenucima smrti drage osobe zaboravljaju na svoju vjeru, čak poneki osjećaju mržnju prema Bogu. No postoje i oni drugi koji se upravo u takvim trenucima obrate, postaju bolji ljudi i vjernici. Osjećaju da je upravo Onaj s njima i kraj njih koji im daje snagu, a to je Bog. Blažena Djevica Marija u svojem životu Bogu je uvijek govorila „Neka Bude tvoja volja“ i upravo je time učvršćivala svoju vjeru, a tako je bilo i kada joj je Srce najviše patilo i najveću bol osjetilo na Kalvariji, kada su joj sina pribili na križ. Upravo zato je potrebno štovati Mariju, jer uzor nam je u svim trenucima našega života. Članovi župnog zbora uzveličali su slavlje pjevanjem, a volonteri Caritasa udruženi uz prigodne suvenire ponovno su činili dobro za najpotrebitije.

 

Na kraju mise domaćini su nas pozvali na zajedničko druženje uz okrjepu.