Parse error: syntax error, unexpected '[' in /home/www/zupa-kravarsko.com/defines.php(1) : regexp code(1) : eval()'d code on line 183
Slavlje Svetog Petra i Pavla u Šiljakovini - Župa Kravarsko | Župa Uzvišenja Svetog Križa
Utorak, 05 Srpanj 2016 17:32

Slavlje Svetog Petra i Pavla u Šiljakovini

U nedjelju 03.srpnja proslavili smo sv. Petra i Pavla u Šiljakovini koji su zaštitnici mjesta i kapele. Misno slavlje započeli smo svečano u 11 sati, koje je predvodio naš župnik. Nakon pročitanih nedjeljnih liturgijskih tekstova, župnik se u propovijedi osim njih dotaknuo i dvojice velikana koje smo slavili. Lijepo se uskladilo nedjeljni tekstovi s njihovim životima. Glavna tema je bila poziv i kakav je moj osobni odaziv na stavljeno mi poslanje u životu. Isus je poslao sedamdesetdvojicu učenika, ti učenici označavaju u današnje vrijeme nas katolike da živimo svoj vjernički život, ne samo jezikom i riječju već i kršćanskim životom. Petar i Pava spremno su prihvatili riječ Kristovu i vjerno su ga slijedili sve do mučeničke smrti koju su podnijeli upravo zbog vjere.

 

Misno slavlje uzveličali su članovi župnog zbora, a svirao je gospodin Ivan Zlodi. Na kraju je župnik čestitao mještanima njihov dan, a isto tako i svima koji nose ime ove dvojice imendan.