Parse error: syntax error, unexpected '[' in /home/www/zupa-kravarsko.com/defines.php(1) : regexp code(1) : eval()'d code on line 183
Prikupljaju se sredstva, materijali, traže se majstori koji će pomoći u humanitarnoj akciji - Župa Kravarsko | Župa Uzvišenja Svetog Križa
Četvrtak, 21 Srpanj 2016 17:20

Prikupljaju se sredstva, materijali, traže se majstori koji će pomoći u humanitarnoj akciji

Caritas župe Kravarsko djeluje od 2013. godine na području Grada Velike Gorice, općine Kravarsko i Pokupsko. Danas broji 25 volontera koji svakodnevno daruju svoje vrijeme, znanja i vještine pomažući najpotrebitijima.

-Vremena su teška, a korisnika pomoći svakog je dana sve više. Pomažemo oko pedesetak obitelji s ukupno 125 korisnika. Najčešće su to obitelji s mnogo djece te stari, nemoćni i napušteni-kažu iz Caritasa.

Za potrebite građane prikupljaju i dijele namirnice i ostale potrepštine za život, odjeću i obuću, namještaj, invalidska pomagala, lijekove i dr. Provode i razne kampanje poput „Dajmo im dom" kroz koju se provode projekti uređenja stambenih prostora, upravo ovih dana rade na takvim projektima.
 

-Trenutno pokušavamo izrealizirati četiri takva projekta uređenje dječje sobe, sanacija kupaonice i jedna izgradnja kupaonice, sanacija krovišta, odnosno gradnja nadstrešnice jer ljudima voda ulazi u kuću i uvođenje priključka električne energije.  Tim projektima četiri obitelji dobit će priliku za dostojanstveniji život na koji ima pravo svaki čovjek. Nadamo se da ćemo uspjeti prikupiti sve potrebno da realiziramo te projekte i pomognemo obiteljima-kaže
 Danijela Švrga voditeljica Caritasa župe Kravarsko.

 

-Svi koji su u mogućnosti mogu nam pomoći donacijama, financijskim, ili konkretnim predmetima, dio materijala nam još nedostaje, dio smo prikupili. Grundig nam je darovao tehničku opremu i na tome smo vrlo zahvalni, a potrebni su nam i majstori koji bi možda svojim radom mogli sudjelovati u humanitarnoj akciji i ,takoreći, donirali "ruke"- kaže voditeljica Švrga.

 

Upitali smo ju i kakav je odaziv na pomoć u donacijama unazad godinu dana.

-Imali smo nešto donacija, ali obično najviše daju oni koji i sami nemaju puno-kaže gospođa Švrga.

Puno je kampanja za pomoć i puno je potrebitih

Među raznim kampanjama udruga inače pruža i psihosocijalnu pomoć što uključuje razgovore, savjetovanja, pružanje pomoći u kući, posredovanje kod ishođenja raznih statusa, dokumentacije i pomoći kod drugih ustanova, suradnja sa CZSS-om, HZZO-om, Općinom Kravarsko, Zagrebačkom Županijom i dr. Među članovima okupljen je i jedan tim za palijativnu skrb koji svakodnevno brine o teškim bolesnicima koji su sami i nemaju nikoga, a za najmlađe potrebite organiziraju dječju katoličku igraonicu „Mali put“ za djecu od 3 –do 7 godina.

- Puno je potreba i puno je otvorenih projekata, ali uz pomoć dobrih ljudi uvijek smo uspijeli izrealizirati svaku ideju i pomoći svakome kome je bilo potrebno. Iza nas je mnogo provedenih projekata, među najznačajnijima je kupnja dvaju stambenih kontejnera za dvoje korisnika, samaca, koji nisu imali adekvatan prostor za život, uređenje dječje sobe za šestero djece, još nekoliko dječjih soba, kupaonica... Molimo sve koji su u mogućnosti da podupru naš rad kako bismo izrealizirali akcije do kraja i donijeli malo sunca potrebitima-poručili su za kraj iz Caritasa.

Kontakt podaci: Župni Caritas Kravarsko, Trg S.Radić 3, mob: 0994362588, email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
ŽIRO RAČUN: HR45 23400091110537384, PBZ, MB 1164716, OIB: 36994652184