Parse error: syntax error, unexpected '[' in /home/www/zupa-kravarsko.com/defines.php(1) : regexp code(1) : eval()'d code on line 183
Proštenje sv. Ane u Velikoj Buni - Župa Kravarsko | Župa Uzvišenja Svetog Križa
Petak, 12 Kolovoz 2016 15:40

Proštenje sv. Ane u Velikoj Buni

U nedjelju 24.srpnja proslavili smo našu nebesku zaštitnicu i zaštitnicu kapele i mjesta sv. Anu. Misno slavlje koje je počelo u 11 sati predvodio je naš domaći župnik. Kao i svake godine došao je veliki broj štovatelja ove svetice. Razmišljanja na koje se osvrnuo župnik u propovijedi bile su prije svega od liturgije dan, nedjeljna čitanja. Poput apostola svi smo se okupili ovdje sa željom i nakanom da nas Gospodin poput apostola nauči moliti. Često puta se i sami pitamo ima li smisla moliti, ali prije svega trebamo se zapitati kako molitvu živimo. Kako one riječi koje izgovaramo primjenjujemo u našim životima. Isus nam je svima jasan primjer da nije samo govorio, već ono što je govorio to je i činio. Tako bi i mi trebali živjeti ono što vjerujemo i molimo. I sama sv. Ana i Joakim roditelji bl. Djevice Marije ustrajali su u svome životu, iako nisu mogli imati odmah svoje dijete, molili su, ali i to isto živjeli žarko. Znali su, Gospodinu je sve moguće, samo ako će ustrajati. Joakim se povukao u osamu, pustinju, molio je i postio na tu nakanu, a isto tako ga je kod kuće slijedila i supruga Ana. Bog ih je obdario uslišio molitve njihove. Upravo ova današnja svetica uzor je svim kršćanskim majkama, ali isto tako i svima nama. Vjeru treba u potpunosti živjeti, ne samo kada se nama da ili kada nam nešto treba. Isto kao i molitva, ona mora u našim životima zaživjeti kako bi bila plodonosna. Zato svi zajedno prije svega trebamo žarko moliti: Gospodine nauči nas moliti.

 

Misno slavlje uzveličao je zbor u pratnji voditelja Ivana Zlodija. Nakon Euharistijskog slavlja, nastavilo se druženje u prostorijama ispod same kapele gdje su nas mještani sve zajedno počastili.