Parse error: syntax error, unexpected '[' in /home/www/zupa-kravarsko.com/defines.php(1) : regexp code(1) : eval()'d code on line 183
Slavlje u župnoj crkvi: Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja - Župa Kravarsko | Župa Uzvišenja Svetog Križa
Srijeda, 17 Kolovoz 2016 17:11

Slavlje u župnoj crkvi: Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

U petak 5. kolovoza na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, misu zadušnicu u župnoj crkvi za sve poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje i civile u Domovinskom ratu, predvodio je domaći župnik.

Misno slavlje započelo je u 10 sati, a bili su nazočni mnogi hrvatski branitelji i župljani.

Na početku homilije župnik je u ime svih vjernika i državljana Lijepe naše zahvalio okupljenim braniteljima jer su njihovo junaštvo i hrabrost učinili čitav narod ponosnim. „Mnoge su suze isplakane u iščekivanju oslobođenja naše domovine Hrvatske, mnoge su suze ali i molitve upućene Bogu i Majci Božjoj za sve branitelje. Isto tako podsjetio nas je sve zajedno što slavimo i kako je do samoga slavlja došlo. Nakon četverogodišnje okupacije gotovo trećine hrvatskog teritorija, života u izbjeglištvu i u strahu od neprijateljskih napada na izložene hrvatske gradove i sela, a nakon brojnih neuspješnih pregovora i mirovnih inicijativa, Republici Hrvatskoj ništa drugo nije preostalo nego vlastitom oružanom silom osloboditi hrvatski teritorij. U svitanje 4. kolovoza 1995. započela je Operacija Oluja. I upravo na tome moramo zahvaliti svim braniteljima, na slobodi koju danas imamo, a napose obiteljima koji su svoje sinove poslali na obranu naše domovine. Uz tako svečani dan slavimo i našu nebesku Majku, Gospu Snježnu, a ovdje nikako ne smijemo zaboraviti da je najjače oružje za vrijeme domovinskog rata bila upravo krunica i molitva svete Krunice, koju su mnogi branitelji nosili oko vrata i zazivali Gospinu pomoć.

 

Na kraju nas je župnik sve zajedno pozvao da se nikada ne okrećemo od Boga, svoje vjere, identiteta i Gospe, jer toliko stoljeća odakle crpimo snagu. Upravo u molitvi i zato preko te molitve tražimo svi zagovor Nebeske Majke da čuva naš hrvatski narod.