Parse error: syntax error, unexpected '[' in /home/www/zupa-kravarsko.com/defines.php(1) : regexp code(1) : eval()'d code on line 183
Trodnevnica uoči slavlja župnog zaštitnika Uzvišenja sv. Križa - Župa Kravarsko | Župa Uzvišenja Svetog Križa
Nedjelja, 18 Rujan 2016 20:06

Trodnevnica uoči slavlja župnog zaštitnika Uzvišenja sv. Križa

U nedjelju 11. rujna započeli smo svečanu pripravu uoči velikog blagdana za našu župnu zajednicu. Prije nedjeljne Mise molili smo krunicu i litanije Svetog Križa. Prvi dan priprave misu je imao naš župnik, koji nas je potaknuo uz liturgiju dana i simbol križa da razmišljamo koliko smo prije svega svjesni svojih grijeha, koliko se za njih kajemo i tražimo obraćenje. Gospodin je nosi Križ za mene, došao je na zemlju upravo radi nas grješnika. Potaknuo nas je da ne budemo poput farizeja i pismoznanaca, koji su mrmljali na Isusa, a još više mislili da njima ne treba obraćenja.

Na pripravi prvoga dana volonteri župnog Caritasa imali su štand sa izloženim radovima koje su donirali dobri ljudi cijele župe. I ove godine imali smo osjećaj za naše najpotrebnije, tako da smo obišli sve naše korisnike župe i razveselili ih osnovnim stvarima potrebnim za svakodnevni život.

Drugi dan priprave 12.rujna, također smo započeli molitvom Krunice i litanijama sv. Križu. Misu je u 18 sati predvodio mons. Stjepan Bradica, župnik u Lasinji. Uz kršćanski pozdrav na početku propovijedi, rekao je kako je naša crkva na posebnom mjestu sve do toga da izgleda kao kruna na vrhu župe. Potaknuo nas je o razmišljanju Križa, simbola nas kršćana, kao i samog našeg Križa koji dominira kod svakog ulaza u župnu crkvu. Svaki puta trebali bi zastati kod Križa, jer gledajući ga vidimo da nas Isus poziva sebi, a ne da odemo od njega.

 

Na drugom danu okupio se veliki broj vjernika, župljana koji se istinski žele pripremiti, ali isto tako i duhovno nahraniti, obnoviti dušu od ovog užurbanog vremena u kojem živimo. Jer priznali ili ne, često puta dajemo veće važnosti nekim prolaznim stvarima, svjetovnim prije nego Bogu i upravo zato možemo vidjeti danas toliko nesretnih ljudi, nezadovoljnih i nervoznih u njihovim životima i poslu kojim se bave. Život bez Boga, radostan život bez Njega, zar to postoji?!