Parse error: syntax error, unexpected '[' in /home/www/zupa-kravarsko.com/defines.php(1) : regexp code(1) : eval()'d code on line 183
Slavlje Svetog Nikole Tavelića - Župa Kravarsko | Župa Uzvišenja Svetog Križa
Srijeda, 16 Studeni 2016 17:20

Slavlje Svetog Nikole Tavelića

U nedjelju 13.studenoga 2016.godine proslavili smo našeg hrvatskog sveca Nikolu Tavelića. Kako u župnoj crkvi imamo pokrajnji oltar posvećen njemu, svake godine svečano obilježavamo to slavlje. Svetu Misu ove godine predvodio je vlč. Branko Koretić nekadašnji kapelan ove župe. Mnoga lica su se razveselila kada su ga vidjeli i bilo je župnoj zajednici drago što je upravo on danas s nama. Na početku je pozdravio sve prisutne i prisjetio se nekadašnjih kapelanskih dana. U propovijedi se prije svega dotaknuo nedjeljnih liturgijskih čitanja, a zatim i samoga sveca kojega smo slavili. Kao što je sam rekao Nikola Tavelić nije se predavao, borio se za vjeru, ali prije svega za ljude da se obrate i da ne žive u poganstvu. Nikola je rođen u Šibeniku i zato imamo dvostruki razlog za slavlje i kao katolici, ali i kao Hrvati koji slave svoga zemljaka i nebeskog zaštitnika.

Na kraju Mise župnik je od srca zahvalio Branku na dolasku, a ujedno je spomenuo kako je on kod njega bio kapelan, kao što je Branko bio ovdje. Zajedno su se prisjetili lijepih trenutaka i dana koje su provodili zajedno kao župnik i kapelan. Misno slavlje je uzveličao zbor sv. Marije iz Siska koji su stigli zajedno sa svojim župnikom.

 

Nakon misnog slavlja svi zajedno smo se uputili na ručak kod obitelji Matković na njihovom imanju, a druženje se nastavilo do kasnih popodnevnih sati.