Parse error: syntax error, unexpected '[' in /home/www/zupa-kravarsko.com/defines.php(1) : regexp code(1) : eval()'d code on line 183
Slavlje sv. Cecilije - Župa Kravarsko | Župa Uzvišenja Svetog Križa
Srijeda, 23 Studeni 2016 17:56

Slavlje sv. Cecilije

U utorak 22.studenog proslavili smo u našoj župnoj crkvi zaštitnicu pjevača i svirača sv. Ceciliju. Misno slavlje započelo je u 18 sati na kojem su se okupili svi pjevači iz župe kako bi prije svega zahvalili Bogu za primljene darove i talente, a zatim tražili zagovor nebeske zaštitnice. Misu je predvodio župnik, koji je na početku pozdravio sve prisutne i napomenuo kako je svetica koju slavimo uistinu veliki primjer nama katolicima. U svome životu prolazila je kroz razne životne situacije, ali nikada nije izdala onoga kome je svoj život predala, a to je Bog. Zavjetovana na djevičanstvo, otvoreno je o tome govorila i mladiću s kojim je stupila u brak. On je to prihvatio i sam se obratio obzirom da je bio poganin. Očito je svetica živjela pravim kršćanskim vrednotama i sjajem kršćanske vjere kada je toliko privlačila i obraćala mnoge oko sebe. Upravo u tome i nama je veliki primjer da i mi moramo svoju vjeru iskreno i čisto živjeti. I sama čitanja od dana govore o rušenju Hrama, a potiču na razmišljanje što je nama važnije sačuvati vidljivi hram, cigle, kuće ili Hram – dušu. Jednoga dana i mi ćemo napustiti ovu zemaljsku domovinu, zato bi nam prije svega duša trebala biti važna, a samim time trebali bi sve predati Bogu i vapiti mu svakodnevno. O tome nam govori život Cecilije, samo se mi moramo zapitati kako čitamo ili gledamo na život nekog sveca, zaštitnika? Samo kako bi se njima divili ili su nam poticaj da i mi živimo po primjeru njihova života.

 

Nakon misnoga slavlja zajedno smo se uputili u Pastoralni centar „Stjepan Povoljnjak“ gdje smo nastavili zajedničko druženje uz pjesmu, radost i zajedništvo.