Parse error: syntax error, unexpected '[' in /home/www/zupa-kravarsko.com/defines.php(1) : regexp code(1) : eval()'d code on line 183
Klanjanje pred Presvetim - Župa Kravarsko | Župa Uzvišenja Svetog Križa
Subota, 03 Prosinac 2016 19:59

Klanjanje pred Presvetim

Svakog zadnjeg četvrtka u župi imamo klanjanje pred Presvetim. Tako smo se i ovaj zadnji četvrtak u mjesecu studenome okupili prije svega na Euharistijskom slavlju, a nakon Mise imali smo klanjanje. Iz mjeseca i mjesec možemo reći sve više župljana dolazi susrest se tih pola sata sa Kristom. Kako gledamo vrijeme u kojem živimo i kada čujemo kako se ljudi žale, kako su u većini slučajeva isprazni i bez nade, upravo su mnogi pronašli utjehu, nadu i mir okupljanjem pred živoga Krista izložena u Presvetom. Misno slavlje predvodio je naš župnik, a sviranje, kao i na klanjanju predvodili su glazbeni sastav Emanuel iz Velike Gorice.

 

Nakon Mise i klanjanja, svi zajedno smo se uputili u Pastoralni centar na druženje, a župljani zajedno sa župnikom iznenadili su Emanuel tortom, obzirom da im je taj dan bio 15-ti rođendan od njihova djelovanja. Tko nas može više zbližiti nego Krist, upravo u vremenu kada čovjek nema više vremena za drugoga, Krist želi da uistinu živimo u zajedništvu i ljubavi jedni prema drugima.