Parse error: syntax error, unexpected '[' in /home/www/zupa-kravarsko.com/defines.php(1) : regexp code(1) : eval()'d code on line 183
Benedikt XVI: Još i danas nosim žarku uspomenu na susret s mladima na Trgu bana Jelačića - Župa Kravarsko | Župa Uzvišenja Svetog Križa
Utorak, 07 Ožujak 2017 17:37

Benedikt XVI: Još i danas nosim žarku uspomenu na susret s mladima na Trgu bana Jelačića

U dužem razgovoru s kardinalom Bozanićem, Papa u miru posebno se zanimao za život Crkve u Hrvatskoj, prisjetivši pastirskog pohoda našoj zemlji 4. i 5. lipnja 2011.

 

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, posjetio je 1. ožujka Papu u miru Benedikta XVI. u njegovoj rezidenciji u Vatikanu, u samostanu „Mater Ecclesiae“, povodom Papina nadolazećeg 90. rođendana.

U dužem razgovoru Papa u miru zanimao se za život Crkve u Hrvatskoj. Benedikt XVI. posebno se prisjetio svog pastirskog pohoda Hrvatskoj 4. i 5. lipnja 2011. istaknuvši da još i danas nosi žarku uspomenu na susret s mladima na Trgu bana Josipa Jelačića 4. lipnja 2011. gdje ga se posebno dojmila tišina za vrijeme molitve klanjanja pred Isusom u Presvetom oltarskom sakramentu.

Papa u miru uputio je pozdrave hrvatskim biskupima, svećenicima i cijelom hrvatskom narodu, naročito mladima, naglasivši da se svih spominje u molitvi pred Gospodinom.