Parse error: syntax error, unexpected '[' in /home/www/zupa-kravarsko.com/defines.php(1) : regexp code(1) : eval()'d code on line 183
Mladi župe sudjelovali na Susretu hrvatske katoličke mladeži u Vukovaru - Župa Kravarsko | Župa Uzvišenja Svetog Križa
Srijeda, 03 Svibanj 2017 16:35

Mladi župe sudjelovali na Susretu hrvatske katoličke mladeži u Vukovaru

Više od 30 tisuća mladih okupilo se proteklog vikenda u Vukovaru na 10.  Jubilarnom Susretu hrvatske katoličke mladeži, a među njima sudjelovali su i mladi iz naše župe zajedno s mladima iz Pokupskog.

 

Prvog dana susreta stigli smo u Slavonski Brod točnije u Brodsko Vinogorje gdje smo bili udomaćeni. U 16 sati započeo je službeni dio programa gdje se u crkvi okupilo 300-tinjak mladih i međusobno se predstavili jedni drugima. Nakon toga djela krenuli smo prema sportskoj dvorani gdje smo dobili večeru, a zatim busevima krenuli u gradsku sportsku dvoranu. Tamo nas je bilo 2500 uz prigodan program. Naši gosti željeli su nas što više približiti jedni drugima i tome su uspjeli.

U Slavonskom Brodu imali smo zanimljiv program kako svjetovni, tako i duhovni. Uz pjesmu, molitvu, riječ nadbiskupa Đure Hranića, gradonačelnika Broda i našega Vilima Karlovića (Preživio sam Vukovar i Ovčaru). Zajedničko druženje završili smo klanjanjem pred Presvetim, a zatim se uputili na smještaj i spavanje.

 

 

Drugi dan zaputili smo se prema Vukovaru i centralnom djelu Susreta. Sudjelovali smo na Euharistiji zajedno sa više od 30 000 mladih. Nakon mise imali smo prilike razgledavati grad.