Parse error: syntax error, unexpected '[' in /home/www/zupa-kravarsko.com/defines.php(1) : regexp code(1) : eval()'d code on line 183
HODOČAŠĆE ŽUPE KRAVARSKO - Župa Kravarsko | Župa Uzvišenja Svetog Križa
Subota, 10 Veljača 2018 18:08

HODOČAŠĆE ŽUPE KRAVARSKO

AVARSKO – LORETO, 22. 05., utorak Polazak iz Kravaskog ispred crkve u 22,00. Vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju u smjeru Loreta, s pauzama na putu.

2. DAN: LORETO – SAN GIOVANNI ROTONDO, 23. 05., srijeda Po dolasku u u Loreto razgled povijesnog središta i veličanstvene bazilike sagrađene nad loretskom kućicom. Što je Marija Bistrica za Hrvatsku, Lurd za Francusku, to je Loreto za Italiju, ali je značenje i šire. U velikoj bazilici nalazi se predivna, skromna kućica iz Nazareta u kojoj je rođena i živjela Blažena Djevica Marija. Kameni plašt s reljefima iz Biblije, s vanjske strane nazaretske kućice radili su najveći renesansni umjetnici Italije. Predaja nam govori o čudesnom prijenosu iz Galileje, najprije na Trsat, a potom u Loreto. Molitva u tišini nazaretske kućice. Nakon razgleda bazilike i kućice slobodno za kavu i ručak. Nastavak putovanja do San Giovanni Rotonda. Po dolasku smještaj u hotel. Večera. Slobodno vrijeme za duhovni program u svetištu. Noćenje.

3. DAN: SAN GIOVANNI ROTONDO – MONTE SAN ANGELO, 24. 05., četvrtak Doručak. Sveta misa. Razgled svetišta i samostana u kojem je živio i djelovao sv. Padre Pio. Posjetit ćemo staru crkvu Santa Maria delle Grazie u kojoj je sv. Padre Pio godinama ispovijedao i slavio euharistiju. Do nje je dograđena veća bazilika započeta s gradnjom nakon što je prvotna crkva zbog mnoštva hodočasnika postala premala. Obilazeći samostan u kojem je živio prisjećati ćemo se njegova života, kušnji koje je proživio i njegova djelovanja. Bog je na čudesan način djelovao u životu sv. Padre Pia. U novoj bazilici, u kripti, u predivnim mozaicima ukrašenom molitvenom crkvenom prostoru, nalazi se stakleni sarkofag s tijelom sv. Padre Pia. Odlazak do obližnjeg Monte Sant' Angela, jednog od velikih hodočaničkih odredišta iz srednjeg vijeka koje je prema tradiciji posvetio sv. Mihael arkanđeo. Razgled. Povratak u San Giovanni Rotondo i slobodno popodne za meditaciju, molitvu, duhovni program u ovom velikom svetištu. Večera. Noćenje.

4. DAN: SAN GIOVANNI ROTONDO - CASCIA – ASIZ – 25.5.,petak Doručak. Vožnja prema Cascia- i, u blizini Asiza, gdje je grob i svetište svetice „nemogućih stvari“ Svete Rite. Posjet prekrasno ukrašene bazilike u kojem se čuva njezino neraspadnuto tijelo. Vrijeme za molitvu, meditaciju... Nastavljamo put prema gradu sv. Franje Asiškog. Posjet bazilike Santa Maria degli Angeli, veličanstvene bazilike u čijem se srcu nalazi kapelica Porciunkula – simbol Božjeg milosrđa i praštanja. Svojim nas izgledom vraća kroz stoljeća i budi u nama ljepotu svega što se ovdje događalo. To mjesto bilo je najdraže mjesto sv. Franje i njegove subraće. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

 5. DAN: ASIZ – LA VERNA - KRAVARSKO, 26.05., subota Doručak. Odlazak do Asiza, grada sv. Franje, odakle u ambijentu maslinika puca predivan pogled na pokrajinu Umbriju. Grad na Unescovom popisu, u boji rozo bijelog kamena oduševit će svakoga. Posjet bazilike sv. Klare i njenog groba. Nastavak kroz gradski centar prema bazilici Sv. Franje. Ona je sagrađena na nekoliko razina i jedna je od najposjećenijih bazilika na svijetu. Posjet grobu sv. Franje, donjoj i gornjoj bazilici. Sveta misa. Slobodno vrijeme. Oko podneva polazak prema domovini Hrvatskoj. Kratki posjet svetišta La Verna, mjesta gdje je sv. Franjo Asiški dobio stigme i doživio vrhunac duhovnog sjedinjenja s Isusom Kristom. Nastavak putovanja prema domovini. Dolazak u kasnim noćnim satima.

 

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI: 1900,00 kn Nadoplata za jednokrevetnu sobu 500 kn Način plaćanja: na IBAN račun(gore) agencije, općom uplatnicom ili internet bankarstvom, a uskoro će biti moguće platiti i karticama zagrebačke i privredne banke odjednom i na rate na našoj stranici. Svi putnici uz upis trebaju uplatiti 400 kn depozita, a ostatak si mogu rasporediti po želji, odjednom ili na rate do 8.5.2018. Kalkulacija je rađena na 30 putnika i agencija zadržava pravo manje korekcije cijene u slučaju manjeg broja putnika. PUTOVANJE JE GARANTIRANO, SIGURNO ĆE SE OSTVARITI. U slučaju manjeg broja putnika putovanje će ići manjim autobusom ili kombijem. CIJENA UKLJUČUJE: Prijevoz turističkim autobusom na navedenim relacijama, stručnog pratitelja tijekom puta, smještaj u hotelu ili hodočasničkom domu u dvokrevetnim sobama na osnovi 3 polupansiona (doručak, večera, noćenje: sve sobe s vlastitom kupaonom i WC - om), sve razglede prema programu, troškove organizacije i provedbe putovanja, jamčevinu. Cijena ne uključuje: Ono što nije navedeno pod uključuje, piće uz večere . Svi putnici mogu si izvaditi na HZZO - u europsku karticu zdravstvenog osiguranja koja im na putovanju vrijedi za neodgodivu zdravstvenu zaštitu. Svim putnicima preporučamo doplatu paketa putnog osiguranja: putno-zdravstveno osiguranje. SMISAO ŽIVOTA, putnička agencija j.d.o.o. Naselje Vukšinec 91 A, 49 240 Donja Stubica, Tel. 049-268-024, mob. 092-1111-720 ID COD: HR-AB-49-080862032 IBAN : HR2023600001102370963 OIB: 03601858346 Ž