Parse error: syntax error, unexpected '[' in /home/www/zupa-kravarsko.com/defines.php(1) : regexp code(1) : eval()'d code on line 183
Druga večer trodnevnice uoči blagdana Uzvišenja svetog Križa - Župa Kravarsko | Župa Uzvišenja Svetog Križa
Petak, 12 Rujan 2014 02:00

Druga večer trodnevnice uoči blagdana Uzvišenja svetog Križa

 

Drugi je dan trodnevnice, pripreme za naše župno proštenje, zaštitnika župe i crkve Uzvišenja svetog Križa u Kravarskom. Večerašnju svetu misu koja je započela u 18 sati, predvodio je vlč. Ivan  Faletar, upravitelj župe Marija Magdalena, Sunja i naš domaći župnik u koncelebraciji.

      Na samome početku vlč. Faletar, uveo nas je i potaknuo na razmišljanje o današnjem evanđelju, što se kasnije nadovezalo i u samoj propovijedi, koja se,a isto tako i na jučerašnja promišljanja u prvome danu prireme. Homilija se temeljila na rečenicama iz Lukinog evanđelja: „Što gledaš trun u oku brata svojega, a brvna u oku svome ne opažaš?„ ... „Izvadi najprije brvno iz oka svoga pa ćeš onda dobro vidjeti izvaditi trun što je u oku bratovu.“ U  kojoj nam je vlč. Faletar skrenuo pažnju na to da prvo moramo mijenjati sebe, uvidjeti svoje greške, da bismo mogli svome bližnjemu ukazati na njegove i pružiti mu svoj dobar primjer. Ukazao nam je kroz  koje 4 točke možemo „sagraditi most“ , do svoga bližnjega; a to su: opraštaj, zatraži oprost,  ljubi i zahvaljuj na njemu.

 

Kao i prethodnog dana  na svetoj misi prisustvovao je velik broj župljana, koji su pažljivo upijali svaku riječ. Sveto misno slavlje uzveličao je i župni zbor kojega vodi orguljaš Josip Kolarec. Na kraju je naš župnik zahvalio propovjedniku i potaknuo ljude na molitvu. U znak zahvale vlč. Faletaru što je uzveličao ovo naše slavlje, župnik mu je predao sliku naše župne crkve koju je naslikala domaća slikarica i župljanka Tajana Kolarec.