Parse error: syntax error, unexpected '[' in /home/www/zupa-kravarsko.com/defines.php(1) : regexp code(1) : eval()'d code on line 183
Dan priprave uoči Miholja u Kozjači - Župa Kravarsko | Župa Uzvišenja Svetog Križa
Nedjelja, 28 Rujan 2014 00:00

Dan priprave uoči Miholja u Kozjači

U subotu 27. rujna započela je priprava za slavlje Svetog Mihaela arkanđela, koji je zaštitnik kapele u Kozjači. Pripravu smo započeli klanjanjem pred Presvetim u kojem smo na poseban način molili za ljubav, jer naš poziv je ljubav.

Prisjetili smo se na tu temu naših svetaca koji su iskazali pravu ljubav prema Stvoritelju i svojim riječima i djelima, a mi smo ovdje da je nasljedujemo, živimo i prenosimo na naš mladi naraštaj: „Gospodine, teško se na ovom mjestu ne spomenuti i blaženoga Alojzija Stepinca koji je iz ljubavi prema Tebi i Crkvi bio spreman darovati i svoj život. Tako nam se često toliki sveci, a osobito mučenici čine kao nedostižni ideali, kao nešto što nećemo nikada doseći... No ljubav nije samo jednostavan zvuk ili samo riječ sastavljena od pet slova. Ona je naš životni poziv i stalno nas potiče da gledamo prema gore, da se pomoću nje uzdignemo od svega onoga što nas pritišće... Lijepo će to izreći naš blaženi Alojzije: „Svi danas mrmljaju, padaju štoviše u bjesnilo, da nas je Bog pohodio sa ovako teškim jadima“

            Molili smo i za duhovna zvanja, jer ona su nam danas potrebnija više nego ikada. U ovim vremenima vrše se razni pritisci na sve nas koji svoju vjeru živimo.

Klanjanje je započelo u kapeli svetog Mihaela (Kozjača) u 18 sati, a predvodili su ga članovi naše župne molitvene zajednice! Pripravu smo završili svetom Misom u 20 sati, koju je predvodio naš župnik.