Parse error: syntax error, unexpected '[' in /home/www/zupa-kravarsko.com/defines.php(1) : regexp code(1) : eval()'d code on line 183
Mladi župe - Župa Kravarsko | Župa Uzvišenja Svetog Križa

Mladi župe

    Naša se župa može pohvaliti zajednicom mladih koja postoji i ima svoje susrete od jeseni 2013. godine, svakog petka u 20 h u prostorijama župne kuće. Susreti su počeli na inicijativu župnika Ivana Kljunića te smo počeli s  pripremama za SHKM 2014. u Dubrovniku. Svakog petka mladi su se pripremali kroz kateheze i kreativne radionice. Nakon susreta smo nastavili svoja druženja. Teme kateheza i radionica bile su prilagođene svim uzrastima. Obrađujemo teme koje su važne za život mladih katolika te svatko ima pravo izreći svoje mišljenje, kakvo god ono bilo. Naravno, rodila su se i nova prijateljstva, što i jest bit ovakvih druženja. Naša zajednica za sada broji dvadesetak stalnih članova, iako se nadamo da će se broj istih povećati.

Sa SHKM u Dubrovniku 2014.

    Od 2012. godine naša župa šalje mlade u školu animatora na Mali Lošinj, što je zaista posebno iskustvo. Tu su školu do sad pohađali: Marija Đurašin, Marta Sremić, Lucija Kolarec, Helena Rak, Ivana Kuzmić  i Ivan Rebić. Animatori i dalje aktivno sudjeluju u radu župe, posebno s mladima.

    Ove smo godine, kao i prošle, sudjelovali na hodočašću mladih naše biskupije u Mariju Bistricu što je, vjerujem, svima ostalo u lijepom sjećanju. Možemo se pohvaliti povećanjem broja mladih od prošle godine kad je sudjelovalo petero mladih, a ove nas je godine bilo osamnaest. Planiramo mnoga putovanja, kako po Lijepoj Našoj, tako i izvan nje. Od jeseni nastavljamo s radom u nadi da će se još mladih zainteresirati i pridružiti nam se.

    Isusovo naučavanje odjekuje još i danas istom snagom: ''Radite, ali ne za hranu propadljivu, već za hranu koja ostaje za život vječni.''(Iv 6,27) Stoga nam se pridružite kako bismo zajedno radili na toj duhovnoj hrani u ovim teškim vremenima punim ratova, mržnje i neslaganja, kako bismo zaista postali ''sol zemlje'' i ''svjetlo svijeta'' jer, kako kažu, na mladima svijet ostaje. Izađite, dakle, iz svoje sićušne, uske i zagušljive ljuske. Uđite u široki Božji svijet. Spoznajte milostivog Boga koji je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni.

   

Spoznajte, dakle, tu ljubav kroz naša druženja, kroz kateheze i mnoštvo sadržaja koje zajednica mladih nudi. Ne ustručavajte se doći, jer su vrata svima širom otvorena.

Susreti mladih održavaju se svakog petka u prostorijama župne kuće s početkom u 20h.