Parse error: syntax error, unexpected '[' in /home/www/zupa-kravarsko.com/defines.php(1) : regexp code(1) : eval()'d code on line 183
Zbor - Župa Kravarsko | Župa Uzvišenja Svetog Križa

Zbor

          U našoj su se župi kroz dugi niz godina izmjenjivali svećenici i orguljaši, koji su uvijek imali veliku potporu pjevača. Naša je župa oduvijek bila na glasu kao župa s prekrasnim pjevanjem. U Mariji Bistrici ili na drugim hodočašćima po pjesmi se znalo da su to naši Kravarščani. Dolaskom velečasnoga Ljube Vukovića,1995. godine, dobili smo ne samo župnika, već i vođu zbora, koji je, svojim znanjem i zalaganjem, zbor digao na višu razinu.

 

U tih deset godina, osim što smo pjesmom redovito slavili Boga u našoj župi, pjevali smo i u mnogim susjednim župama, na TV programima i radijskim postajama. Svake godine slavimo sv. Ceciliju, zaštitnicu pjevača te se mi kao zbor, povodom toga, proveselimo i bolje upoznamo. Odlaskom vlč. Ljube Vukovića odlazi i orguljaš Danijel Petrac 2006. godine, a te iste godine dolazi vlč. Ivica Mađer koji nas podupire u našem samostalnom radu.

 

Svake godine u 6. mjesecu vodi zbor i sve aktivne članove naše župe na različita mjesta diljem Lijepe Naše, što se pokazalo kao dodatna motivacija za mnoge članove. Zadnjih šest godina zbor vodi Josip Kolarec, koji ga svojim talentom i trudom unaprjeđuje. On je i orguljaš zbora, a po potrebi i gitarist te je zbor uistinu sretan što ga ima. Zbor je mješovit, broji do 20 članova, a čine ga  djeca, mladi, odrasli i oni najstariji. Možda baš iz tog razloga naš zbor ima poseban čar, ali i dušu. Velika nam je potpora i sadašnji vlč. Ivan Kljunić. Svake godine sudjelujemo na tradicionalnom koncertu Tamburaškog orkestra HRT-a u našoj župnoj crkvi, kao i na božićnom koncertu FA Šiljakovina. Otvoreni smo prema svima i veselimo se svakom novom članu, koji nam se može pridružiti svake srijede na našim probama. Želimo da našu radost i sreću slavljenja svete mise uz pjesmu dožive i mnogi drugi, jer znamo da tko pjeva taj dvostruko moli.